JACK KRIJGT LEK NIET BOVEN

John de Wolf demonstreerde gisteren perfect het ritmegevoel van de gemiddelde blanke in Dancing with the stars op RTL4. 1,6 miljoen kijkers waren er getuige van. Paul de Leeuw verkeert in vorm en voltrok een lesbisch huwelijk in Mooi weer de Leeuw voor 1,1 miljoen kijkers. Het Marco Borsato ‘tribute’ viel wat tegen gezien alle publiciteit. Maar toch nog 753.000 kijkers. Himba’s op een opoefiets trokken ook weer 1,3 miljoen nieuwsgierigen.

Genoeg hindernissen hierboven genoemd om niet in de buurt te komen van de Talpa knop. En we kunnen nu toch wel concluderen dat Jack Spijkerman niet genoeg autonome aantrekkingskracht (meer) heeft om kijkers toch te laten afstemmen. Zijn beste cabaretiers doen het zelf (Koefnoen) of doen niet mee (Van Muijsminkel). De televisiebloopers worden dagelijks in drie andere programma’s verstrekt (Wereld Draait Door, Jensen, Barend & Van Dorp). De 3,8% kijkdichtheid voor Koppensnellers is een absolute tegenvaller.

16 thoughts on “JACK KRIJGT LEK NIET BOVEN

  1. Nou gaan hieronder straks allemaal Talpamedewerkers protesteren dat we azijnzeikers zijn en dat we geduld moeten hebben. Dat het allemaal goed zou komen. Maar het wordt alleen maar MINDER bij Talpa. De kijker wil niet kijken en het ergste is; Dat groepje dat nog wel keek haakt beetje bij beetje af! Het is dat De Mol zoveel geld heeft dat hij dit speeltje met gemak tot het einde der dagen aan de kunstmatige beademing kan houden, maar het wordt zolangzamerhand toch echt behoorlijk meelijwekkend. Je gaat je afvragen, wat is pijnlijker: je verlies pakken en Talpa opheffen of een monsterlijk duren zender laten voortbestaan terwijl niemand kijkt? Er was toch een spreekword over zachte heelmeesters…? Precies.

    Reply
  2. Als mensen Talpa nog niet goed kunnen vinden en het daarom zouden laten afweten bij Jack, hoe kan het dan dat ze even later op diezelfde zender wxc3xa9l naar de samenvattingen van het voetbal kijken? Talpa was toch moeilijk te vinden? šŸ˜‰

    Reply
  3. Op xc3xa9xc3xa9n of ander manier heb ik toch meer vertrouwen in de strategie van John en zijn kornuiten dan in die van een zekere lloyd Cole…….

    Reply
  4. Ik denk dat het dit seizoen niet meer goed gaat komen met de kijkcijfers van Koppensnellers. Volgend jaar, wanneer het grote publiek de overstap van Jack naar Talpa vergeten is, en wanneer de vooravond (hopelijk) staat zullen de kijkcijfers weer boven het miljoen uitkomen. Wat dan nog steeds vele malen lager is dan dat Jack bij de Vara haalde.
    Wanneer je trouwens alle cabaret programma’s van de afgelopen week vergelijkt (zie talpaheadlines.web-log.nl) staat Jack Spijkerman op de derde plaats. De eerste twee plaatsen worden ingenomen door Paul de Leeuw.

    Reply
  5. @gerrit: wat is die strategie dan? Net zo lang doorgaan tot er echt niemand meer kijkt en dan veilig de stekker eruit trekken omdat toch niemand het door heeft? Als ik jou was zou ik wat minder op anderen vertrouwen en zelf eens na gaan denken. Waarom zouden al die miljoenen mensen die nu niet kijken over een jaar of drie plotseling besluiten dat wel te gaan doen? Omdat ‘ie dan misschien letterlijk alle blikvangers van de concurrentie heeft weggekocht? Forget it. Er is tegenwoordig geen tijd meer voor een second chance. Er is maar 1 oplossing en daar zal De Mol nog dit jaar voor kiezen: SBS kopen.

    Reply
  6. Ik vind persoonlijk dat de Nederlandse zenders erg veel rommel uitzend op tv, ik kijk dan ook meer niet dan wel tv, ik geloof zelfs dat mijn dvd speler aan het winnen is van de tv.

    Nederland zou nog erg veel kunnen leren van Duitsland en America, daar hebben ze zenders geloof ik in groepen verdeeld, o.a. Nieuws, Series, Programma’s, en dan heb je nog zenders die oude series uitzend.

    Lang leve de DVD’s šŸ˜€

    Reply
  7. Jek Spijkerman is rotzooi en troep. Een rotkarakter combineert niet goed met gebrek aan talent en een enorme hoeveelheid agressie naar anderen. Blij dat mensen hem EINDELIJK door hebben.

    Reply

Leave a comment