Teveel kapiteins op Tien

Westerloo_1Gisteren was RTL baas Fons van Westerloo te gast bij De Wereld Draait Door. Er werd gesproken over de televisie in januari. En natuurlijk was het met tegenslagen kampende Tien ook onderwerp. Programmadirecteur van Tien is de zoon van de RTL baas: Remko van Westerloo. Op aangeven van Tien medewerker Jan Mulder zegt Fons van Westerloo dat er teveel ook kapiteins op het schip zijn. Als je een helder profiel voor een zender wilt moet xc3xa9xc3xa9n man dat vormgeven. Letterlijk zegt Van Westerloo dan ook dat het "de makke van Tien is" dat John De Mol het ene wil en Remko van Westerloo het andere. Ook ontspint zich in deze uitzending een discussie waarom RTL zich niet meer op 50-plus moet richten. Een oude discussie over "de 20-49 ziekte" waar Joost Zwagerman – die ook denkt dat ie alles weet – complete onzin uitkraamt. De gehele uitzending is hier te zien.

6 thoughts on “Teveel kapiteins op Tien

  1. Gaat Postcodeloterij vertrekken bij Tien?

    januari 27th, 2007 De Nationale Postcode loterij overweegt de samenwerking met Tien te beeinigen. Dit bericht kreeg Talpafan.nl binnen via de mail en werd gepost op de site. Op Radio 2 zou dit besproken zijn. De NPL is een grote klant bij Tien, ze zijn sponsor van verschillende programma`s zoals: Miljoenenjacht, 1 tegen 100, Deal or no Deal, De Gouden Kooi (Hier), Het Weer(Hier) 1 Miljoen Wat!. Het stopzetten van deze programma`s zouden de cijfers van Tien nog verder onderdruk zetten.

    De hoofdoorzaak zijn de zeer teleurstellende kijkcijfers van de verschillende nieuwe formats die de loterij financiert op de slecht presterende zender van John de Mol. Daarnaast spelen de sterk teruggelopen kijkeraantallen van gevestigde programmaxe2x80x99s als xe2x80x98xe2x80x991 tegen 100xe2x80xb2xe2x80x99 en xe2x80x98xe2x80x99Miljoenenjachtxe2x80x9d ook een belangrijke rol bij de overweging om het televisiecontract, dat enkele tientallen miljoenen euroxe2x80x99s waard is, bij een andere partij onder te brengen.

    Op de vraag met welke andere partij De Postcodeloterij in gesprek is wilde een woordvoerder niet reageren.

    Bron: Talpafan.nl

    Reply
  2. Wat een onzin, slecht presterende zender. Het gaat juist goed, na ruim een jaar al een groter marktaandeel dan zenders als Veronica en Net5. Daarnaast: het nieuwe format ‘Deal Or No Deal’ trekt juist wel veel kijkers.

    Reply
  3. Zucht, hoelang krijgen we nog excuses als ‘groter dan RTL7, Veronica en Net5’? Ja, Tien is ook groter dan Discovery Channel die al 15 jaar bestaat! Knappe prestatie joh!

    Dat Tien hetzelfde scoort als bovengenoemde zender is dramatisch. RTL7 kost geen drol, Veronica ietsje meer en NET5 scoort goed in de doelgroep.

    En ook het excuus dat RTL4 en SBS6 niet meteen groot waren, slaat nergens op. Met dit budget moet je gewoon beter scoren.

    OT: Als de PCloterij vertrekt is dat xc3xa9cht een ramp voor Tien

    Reply
  4. Beste Fons,
    niet alleen talpa heeft te veel kapiteins. Kijk eens naar jullie eigen dancing on ice. Waarom dat zo mislukt? omdat julle de producent (endemol) niet de kapitein laten zijn maar er zelf steeds maar overheen walsen.
    De pot verwijt de ketel…

    Reply

Leave a comment