Storm rondom Het Gesprek

StromsTv-presentator Pieter Storms heeft gisteren beslag laten leggen op de woningen van de mediamiljonairs Frits Barend, Ruud Hendriks en Derk Sauer. Er hangt hen een miljoenenclaim boven het hoofd van ‘Breekijzer’ Storms. Aanleiding is een knallende ruzie achter de schermen van Het Gesprek, de nieuwe televisiezender die vanaf 2 oktober alleen maar praatprogramma’s gaat uitzenden. Barend, Hendriks en Sauer, die met de zender beginnen, maakten eerder bekend dat Storms zich had "teruggetrokken". Volgens Pieter Storms – bekend van o.a. het tv-programma Breekijzer – is het idee voor de tv-zender echter van hxc3xa9m afkomstig en hebben Barend, Hendriks en Sauers zich het concept op "slinkse wijze" toegexc3xabigend. Storms had zijn concept laten registeren alvorens het idee met diverse tv-coryfeexc3xabn te bespreken, waarna hij uiteindelijk besloot om het concept met Frits Barend en Derk Sauer verder uit te werken. Later kwam daar Hendriks bij.

Bovendien was, zo blijkt uit vertrouwelijke stukken, al in een vroeg stadium vastgelegd dat Barend, Hendriks, Sauer xc3xa9n Storms ieder 25 procent van de aandelen van de houdermaatschappij Het Gesprek Holding bv zouden krijgen en dat ze ook alle vier bestuurder zouden worden van deze vennootschap. Op 13 juni j.l. is dit in bijzijn van advocaten op papier gezet. Zowel Storms als de andere aandeelhouders brachten ieder 25.000 euro in.

Uit de stukken bij de rechtbank blijkt echter dat Barend, Hendriks en Sauer, nadat Storms hen had aangesproken op het aangaan van risicovolle financixc3xable verplichtingen van de vennootschap, het ‘Breekijzer’ al snel op een zijspoor hebben gezet. Het trio besloot een nieuwe onderneming voor Het Gesprek op te zetten, waar Storms niet meer in voorkwam. Pogingen van Storms om via bemiddeling uit het gerezen conflict te komen, hadden de afgelopen weken geen resultaat. Vooruitlopend op de uiteindelijke schadeclaim heeft mr. Frits Kemp van Fort Advocaten in Amsterdam gisteren namens Storms de rechtbank Amsterdam verzocht om beslag te leggen op de woningen van de mediamiljonairs. Gisteren werd beslag gelegd op de woningen van Barend, Hendriks en Sauer in respectievelijk Amstelveen, Amsterdam en het Zeeuwse Domburg, waar de in Rusland werkende mediamagnaat zijn buitenverblijf heeft. De hoogte van de claim is gebaseerd op de door de mediamiljonairs veronderstelde waarde van de vennootschap, namelijk 10 miljoen. Storms eist nu ‘zijn’ aandeel op van 25 procent.

In een reactie laat mr. Kemp weten: "Storms heeft zich absoluut niet teruggetrokken maar is buitenspel gezet. Mijn clixc3xabnt vindt dat Hendriks, Barend en Sauer de door hen publiekelijk bepleite fatsoensnormen veronachtzamen door zelf in interviews misleidende informatie te verschaffen, en door ieder gesprek met Storms angstvallig te vermijden."

‘Diefstal’

Pieter Storms: "Ik ben er niet uitgestapt, zoals ze doen geloven, maar ze hebben mij een loer gedraaid. Nu handelen ze te kwader trouw en richten ze achter mijn rug om een schaduw-bv’tje op waarnaar de hele boedel van Het Gesprek bv is overgeheveld. Dat is gewoon ordinaire diefstal."

Woordvoerder Charles Huijskens van Het Gesprek laat namens Sauer, Hendriks en Barend weten dat "het verhaal van Storms bezijden de waarheid is". Huijskens: "We wachten de zaak dan ook vol vertrouwen af." (Telegraaf)

9 thoughts on “Storm rondom Het Gesprek

  1. Vriend Storms heeft net een klein faillissementje achter de rug. Niet echt een lekkere businesspartner met een peleton schuldeisers achter ‘m aan. Lijkt mij een hele goede reden om een nieuw bvtje op te zetten en de Storm buiten de deur te houden.

    Reply
  2. De Andrxc3xa9 van Duin Show, GTST, Surpriseshow, Soundmixshow en Peter R. de Vries waren in 1997 de kijkcijfertoppers van RTL 4 en gaven deze zender een Nederlands smoelwerk.

    Van deze vijf is eerstgenoemde sinds kort weer op halve kracht te zien op zaterdagavond bij RTL 4. Deze theater- en tv-momenten van Andrxc3xa9 zijn immers al eens eerder te zien geweest bij de ter ziele gegane zender Tien.

    Gezien het aantal kijkers wat GTST dit seizoen trekt, kun je niet meer spreken van een enorme kijkcijferkraker. En laatstgenoemde in het rijtje, Peter, heeft bij SBS 6 nu lagere kijkcijfers.

    RTL 4 mist echte Nederlandse tv-toppers. Bij gebrek hieraan propt de zender-leiding dit kanaal vol met Amerikaanse series. Van Shark tot aan Crime Scene Investigation en van Bones tot aan CSI: Miami.

    Reply
  3. Peter Storms had kunnen weten dat Ruud Hendriks sowieso geen succesnummer is, want zijn einige succes is RTL en dat kwam lleend oordat TV10 nog vorodat het had uitgezonden werd afgevoerd door recheterlijke inbreng.

    Wat Hendriks daarna heeftgedaan, is allemaal mislukt. Hij heeft alleen maar mensen zo gek kunenn krijgen hem een goede poenzak te geven voor weinig. Het mislukken van Sport7 kan hem ook in de schoenen worden geschven als toenmalig directeur. Ja hoor, even snel voordat de zender op zwart ging een ander op de stoel gezet om imagoschade te beperken.

    De twee andere heren zijn goede vrinden van elkaar en zullen elkaar altijd de hand boven het hoofd houden.

    En wat dan nog als Nina om de hoek. Ze heeft ook goede dingen gedaan.

    Nee, de drie hebben van het begin af aan, onder leiding van Hendriks altijd al gepland om Storms te scheppen.

    Pieter als je ooit Hendriks voor je wielen krijgt, na eerst vooruit overhemheen te zijn gereden ook nog even in de qachteruit om zekerheid te hebben.

    Reply

Leave a comment